Zájezd 2006 Jižní Čechy
Navštívená sbírka U pěstitele
Talín Slaba
Písek Vodička
Písek Kovář
Soběslav Kaisler
Soběslav Koukal
Tábor Lexa
Zájezd 13.5.2006 Jižní Čechy
V 7 hodin odjezd se zastávkami : pan Slaba - Tálín ,
pánové Vodička a Kovář - Písek ,
oběd v Soběslavi ,
pánové Kaisler a Koukal - Soběslav ,
pan Lexa - Tábor ,
návrat do Prahy 20:30
Myslím že zájezd opět patřil k těm povedeným a musím velice poděkovat všem kolegům kaktusářům , kteří nás vpustili do svých sbírek .Viděli jsme opravdu krásné rostliny a možností nákupu bylo také dost. A děkuji za účast .
Jirka Vařečka


Tálín - pan Slaba
Malebná jihočeská vesnička se teprve probouzela, když autobus natěšených kaktusářů dorazil k prvnímu cíli .Na zahradě nás přivítal pan Slaba, známá osobnost kaktusářského života. A bylo se na co těšit a hlavně dívat. Velký sbírkový skleník plný nádherných kaktusů . Ukázka volného pěstování kaktusů .Zahrada vyladěná z rostlin ,kamenů a vodních jezírek.Na kamenné terase zákoutí z bonsaí. Pracovní foliák plný výsevů a tak bylo i co nakupovat. Vydrželo by se tu celý den ,ale další program nás popoháněl zase dál .

Tálín


Písek - pánové Vodička a Kovář
Druhá zastávka byla v Písku kde jsme navštívili dvě pěkné sbírky . U pana Vodičky sbírka s velkým zastoupením jihoamerických kaktusů.



U pana Kováře opět pestrá sbírka kráskných kaktusů a sukulentů



Soběslav - panové Kaisler a Koukal
Návštěva u pana Kaislera byla velice příjemná .Člověk nabytý optimismem a energií . Ve skleníku pestrá paleta kaktusů a sukulentů . K vidění i roubované novinky a specialitky . A opět se vesele vybíralo a nakupovalo z přebytků .



Ve skleníku u pana Koukala opět kaktusy a sukulenty . Své místo si vybojovala sbírečka euphorbií.



Tábor - pan Lexa
Času málo ale sbírku pana Lexy vynechat přece nejde . Pestrá sbírka pěkných kaktusů .Velká nabídky semenáčů a tak kdo mohl tak nakupoval.



Co dodat na závěr . Opravdu se zadařilo, byl to pěkný a příjemný zájezd.

BS

foto z výletu BS



Archiv zájezdů